Lucrând cu inginerii noștri specializați în digitalizarea construcțiilor și facilităților de producție economisiți timp și bani, nemaifiind nevoie de achiziția echipamentelor de scanare.
Planificăm proiectul în mod eficient, ne deplasăm la fața locului pentru scanare laser 3D, iar ulterior livrăm Modele 3D BIM as-built de înaltă precizie.
Prin intermediul scanării 3D a clădirilor obținem o vedere 3D de ansamblu reală a elementelor executate, cu o precizie foarte mare, având o marjă de eroare de până la maxim 2-3 mm.
În plus, folosind un scanner 3D în detrimentul metodelor de măsurare obișnuite, se reduce substanțial timpul de efectuare al măsurătorilor economisind astfel și bani.
Ulterior realizării scanărilor, norii de puncte înregistrați sunt procesați cu ajutorul softului Trimble RealWorks.
Modelarea 3D a norilor se face cu ajutorul softurilor specifice: Edgewise (ClearEdge), Autodesk Revit și FARO As-built pentru a livra clienților noștri modele 3D as-built, cu datele corecte și detaliate ale încăperilor scanate
Contactează-neÎn urma procesului de scanare se realizează modele 3D BIM de înaltă precizie,
conforme cu realitatea.
Aceste modele sunt utilizate pentru eventuale modificări pe toată durata de exploatare a clădirii fără a mai fi necesară o vizită la fața locului în vederea realizării de noi măsurători.
Ulterior realizării scanărilor, norii de puncte înregistrați sunt prelucrați iar Modelul 3D BIM pe care îl creăm din datele de scanare laser oferă informații corecte și detaliate despre materialele de construcție, starea clădirii și costuri.
Află mai multe detalii despre proiectul de scanare 3D a spaţiilor tehnice aferente unității de producție Bosch Cluj: Studiu de caz Bosch
Una dintre particularitățile clădirilor din patrimoniu este asimetria elementelor constructive. Nefiind posibilă utilizarea obiectelor 3D Standard din biblioteca softurilor, aici este nevoie ca majoritatea elementelor să fie tratate ca unicat și create de către echipa de modelare, pe baza norilor de puncte rezultați din teren.
Totodată analiza norilor de puncte suprapuși peste imagini de înaltă rezoluție ale clădirii fac posibilă măsurarea exactă a diferitelor componente ale construcției, evaluarea fisurilor sau a altor defecte, făra a afecta în vreun fel starea actuala a acestuia. Astfel, inginerii constructori implicați în proiectul de reabilitare, au acces la măsurători exacte și toate aspectele ce trebuie luate în considerare în acțiunile de recondiționare.
Află mai multe detalii despre proiectul de digitizare patrimoniu: Studiu de caz Biserica Evanghelică Teaca, Bistrița-Năsăud
Ai nevoie de o vedere de ansamblu 3D conformă cu realitatea pentru a analiza o construcție existentă sau pentru a reabilita o clădire veche?